Volt met drie zetels in de Utrechtse Gemeenteraad

Volt met drie zetels in de Utrechtse Gemeenteraad

17 mrt. 2022 21:14:32 UTC
Verkiezingen

Volt Utrecht maakt met drie zetels een debuut in de gemeenteraad. Wat een fantastisch resultaat!!! Dit is hét bewijs dat Volt – en alles waar wij voor staan – ertoe doet. 5,6% van alle Utrechters heeft het vakje rood gekleurd naast een Volt-kandidaat, en heeft daarbij steun uitgesproken voor onze standpunten over wonen, sociale huur, de energietransitie, burgerfora, wijkbudgetten, housing first voor dak- en thuislozen, sekswerk in Utrecht en vele andere punten. Wij staan te trappelen om onze zetels in te nemen en een bijdrage te leveren aan onze stad!

We hadden dit waanzinnige resultaat niet kunnen behalen zonder de steun en hulp van heel veel Volters. Vrijwilligers die zich onvermoeibaar hebben ingezet met het schrijven van beleid, het campagnevoeren op straat, het bezorgen van tienduizenden flyers, het praten over Volt met vrienden en kennissen, met het delen en liken van onze berichten op sociale media of met een donatie… Iedereen BEDANKT!

De tijd van campagnevoeren is nu voorbij. Gelukkig zijn wij gedurende onze campagne altijd positief geweest naar onze opponenten. Dat biedt ons een mooie basis voor een constructieve samenwerking in de gemeenteraad. Volgende week beginnen de coalitieonderhandelingen. Of we daaraan mee gaan doen, is nog niet te zeggen. We stellen ons in ieder geval bescheiden op. Want zoals ook op onze verkiezingsposters staat: we komen net kijken. Maar mocht het er toch van komen, dan staan we klaar om onze verantwoordelijkheid te nemen.

Er staat ons hoe dan ook een spannende en intensieve tijd te wachten waar we jullie graag van op de hoogte houden. De ontwikkelingen volgen elkaar soms snel op. Volg ons daarom op sociale media (Instagram, LinkedIn en Twitter).

Nogmaals: bedankt aan alle vrijwilligers én kandidaten voor jullie betrokkenheid en inzet. Zonder jullie hadden we dit mooie resultaat niet behaald!

Hartelijke groet,

de fractie van Volt Utrecht en het bestuur van Volt regio Utrecht